Kisebb kupi volt tapasztalhato a gepemen. Bent a cegnel kaptam egy gyari 7.10 live cd-t, gondoltam kiprobalom.

Gyorsan csinaltam vagy 15GB helyet a gepen. LiveCD boot, mondanom sem kell, par percig tekert mire mindent megtalalt es felallt a rendszer. Menubol eloszedtem a particionalot, es a 40GB hdd 2 reszre rantottam, ez eltertott vagy 2-3 oran at, de adatvesztes nelkul sikerult. Ezek utan indult a telepito a frissen letrehozott particiora. Ismetelten eleg hamar felkerult a rendszer – kivetelesen a gyari alapbeallitasokat hasznaltam.

Reboot utan minden tokeletesen mukodik, WiFi gond nelkul csatlakozik, sot meg a compiz is rendesen mukodik (az elet aprocska oromei :D).

Mindezen felbuzdulva a ceges ideiglenes nocira is feldobtam az ubuntut, Az eljaras hasonlo volt, azzal a kulombseggel, hogy itt marad egy windowsos particio is a meglevo rendszerrel. Mivel friss windows telepites a ujra-particionalas max 3 percet vett igenybe. LiveCD, , alapbeallitasok, reboot … Meglepetesemre a grub tokeletesen importalta a windows inditasahoz szukseges parametereket, sot felajanlotta az install vegen az ubuntu, hogy talalt -t a windows alatt es akarom-e az adatokat importalni :)

Tehat osszegezve ubuntu nagyon kiraly! windows pedig ismet pihenhet…