“A Projekt egy által szponzorált, a közösség által támogatott nyílt forrású fejlesztés. A projekt a Red Hat Inc. által nem támogatott.

A Fedora Projekt célja a linuxos közösség segítségével egy teljes, általános célú operációs rendszert felépíteni, mely kizárólag szabad szoftverekből áll. A fejlesztés nyílt fórumokon keresztül zajlik. A projekt tervszerűen, évente 2-3 alkalommal tesz közzé új kiadást. A Red Hat mérnökcsapata továbbra is részt vesz a Fedora Core összeállításában, továá felkéri és bátorítja a külső részvételt a fejlesztésben, mely korábban is lehetséges volt a Red Hat Linux- nál. Ezt a nyíltabb módszert használva, reméljük, hogy egy olyan operációs rendszert tudunk biztosítani, mely felhasználja a szabad szoftver fejlesztési gyakorlatot, továbbá nyitottabb a szabad szoftver közösség felé.”

Az igazat megvallva nekem kicsit csalódás volt. Hamar felment meg minden, de mintha korlátok közt lehetne csak mozogni. 2-3 napig állítgattam és mostanra már elég elfogadható. Tényelg minden van benne. Frissités 2-3 naponta akad.