A világ egyetlen működőképes -es repülőgépe és az Air típusú repülője is bemutatót tart az augusztus 20-i légi bemutatón a Duna felett. A két „Öreg hölgy” most repül először együtt. A csaknem félórás légi showban együtt repül majd kötelékben a veterán Li-2-es, a DC-3-as és áthúz a Duna felett a Malév Boeing 737-es gépe is. Bemutatót tart a lengyelországi Mű Európa-bajnokságon Európa-bajnoki címet szerzett Nádas Tamás.

A 60. születésnapját most ünneplő Li-2-es volt az a gép, amellyel a II. Világháború után újra indult a magyar polgári légiközlekedés, akkor még a MASZOVLET lajstromjelével. Az „Öreg hölgy” 1974-ig volt szolgálatban, a belföldi és nemzetközi légi forgalomban, majd évtizedeken át pihent. A Goldtimer 1997-ben szállította Budaörsre, ahol tö ezer órányi felújítás után 2001-ben emelkedett levegőbe ismét.

A Li-2-es a világ egyik legsikeresebb gépének a DC-3-as licence alapján készült repülője. Ez adta az apropót, hogy az idei légi bemutatón a két típus együtt repüljön.

Augusztus 20-i parádé sztárja lesz Nádas Tamás, aki a múlt héten a lengyelországi Radomban megrendezett Műrepülő Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett.

[cikk forrás: JETfly]